Racing Team Welzorg, Gerard de Nooij

480_spin_gerard-063
Het zijn de snelheid, de hoogwaardige techniek en de hechte samenwerking binnen een team die mij aantrekken tot de autosport. Als coureur bij Racing Team Welzorg zijn deze laatste twee factoren in het bijzonder aanwezig. Ik heb sinds 2005 een dwarslaesie en ik rijd in een aangepaste raceauto in de Formido Swift Cup. De Suzuki Swift Racer is voorzien van handbediening met de nieuwste technieken. Ik geef gas, rem, schakel en koppel met de hand. Met de versnellingspook, gas- en remringen, knopjes, schakelaars, lampjes en monitors is het soms best druk aan mijn stuur. Je zou kunnen zeggen dat tijdens een race mijn handen moeten overwerken. Maar ik kan je vertellen dat zowel links als rechts daar geen moment over klagen;)

Om te zorgen dat ik evenveel kans maak als de andere rijders in de Swift Cup, zijn de aanpassingen perfect op mij afgestemd. Want de handbediening mag niet ten koste gaan van de snelheid en het gevoel wat ik als rijder met mijn auto nodig heb. Ik kan je vertellen dat die aanpassingen in de Suzuki Swift Racer perfect werken en daardoor mijn lichamelijke beperkingen opheffen. Zonder die techniek van Welzorg Auto op Maat zou ik dat niveau nooit kunnen behalen.
Techniek is enorm belangrijk in een mensenleven, vooral als je minder- of andersvalide bent. Dat begint natuurlijk met mobiliteit. Ieder mens moet de kans hebben om zelfstandig van A naar B te komen. Dat vind ik belangrijk en daarom doe ik mee aan de Stadsrally. Daar zal te zien zijn hoe je op talloze manieren met ontelbaar veel voertuigen van A naar B kunt komen: elektrische auto’s en sportauto’s, scootmobielen, segways, bolderwagens, rolstoelen, scooters, zeepkisten en rollators. Kortom, je kunt het zo gek niet bedenken of het verschijnt als voertuig aan de start van de Stadsrally in Den Haag!
Blog van de organisatie

Facebook updates

Categories

Tweets

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

© 2012 D'article Design Thinking & Development
Deze blog is onafhankelijk van de gemeente Den Haag